Polityka prywatności

Wszędzie, gdzie piszemy Sklep mamy na myśli nasz sklep internetowy funkcjonujący pod adresami:

  • maleopowiesci.pl
  • rybarczykkinga.pl

Dane osobowe

Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest Kinga Rybarczyk, ul. Różana 9, 21-040 Franciszków, NIP: 7123235141.

W związku z przetwarzaniem danych osobowych, przysługują następujące uprawnienia:

  1. prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  2. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  3. prawo do przenoszenia danych,
  4. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli uprzednio wyraziłeś taką zgodę,
  5. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem przeze mnie danych osobowych.

Powyższe uprawnienia można realizować zgodnie z zasadami opisanymi w art. 16 – 21 RODO, kontaktując się pod adresem kontakt@rybarczykkinga.pl. Realizacja niektórych uprawnień spośród wskazanych powyżej może zostać odmówiona w sytuacji, w której realizacja danego uprawnienia stałaby w sprzeczności z uzasadnionym celem przetwarzania danych, np. możliwa jest odmowa usunięcia danych osobowych zawartych w złożonym zamówieniu do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne, by złożyć zamówienie.

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

Dane osobowe są mogą być przekazane do przetwarzania następującym podmiotom:

  • UAB “MailerLite”, Paupio st. 46, LT-11341 Vilnius, Lithuania – w ramach systemu mailingowego MailerLite
  • InPost sp. z o.o., z siedzibą przy ul. Wielickiej 28, 30-552 Kraków – w ramach realizacji zamówienia i wysyłki
  • AlphaNet Sp. z o.o., siedzibą w Sosnowcu 41-214, przy ul. Małobądzkiej 4a – w ramach przechowywania danych na serwerze

Kontakt email

Kontaktując się za pośrednictwem poczty elektronicznej przekazują Państwo swój adres e-mail. W treści wiadomości także mogą znaleźć się inne dane osobowe. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest Państwa zgoda wynikająca z podjęcia kontaktu.

Państwa dane osobowe przekazane w ramach kontaktu e-mail przetwarzane są wyłącznie w celu obsługi zapytania. Treść korespondencji może podlegać archiwizacji.

Pliki cookies

Sklep wykorzystuje pliki cookies, by zapewnić jak najlepsze doświadczenia użytkownika.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny.

Cookies pozwalają:

  • zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony
  • pamiętać ustawienia użytkownika podczas i pomiędzy wizytami na stronie
  • poprawić szybkość i bezpieczeństwo korzystania ze strony
  • umożliwić odtwarzanie treści pochodzących z serwisów zewnętrznych takich jak YouTube
  • ulepszać funkcje dostępne w ramach strony

Podczas pierwszej wizyty w serwisie wyświetlana jest informacja na temat stosowania plików cookies. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyrażono zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę zawsze można wycofać, usuwając pliki cookies oraz zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce. Należy jednak pamiętać, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu z serwisu, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

Cookies własne

Są wykorzystywane w celu prawidłowego działania strony, a w szczególności:

  • prawidłowego działanie sklepu (np. koszyka)
  • odnotowanie faktu akceptacji polityki cookies

Cookies podmiotów trzecich

Sklep wykorzystuje funkcje udostępniane przez serwisy zewnętrzne, takie jak Facebook czy Youtube. Wykorzystywane są także narzędzia Google Analytics, które umożliwiają analizę ruchu na stronie internetowej. Zbierane są takie informacje jak rodzaj systemu operacyjnego, czas spędzony na stronie i są przechowywane na serwerach Google. Dane są anonimowe i nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Odtwarzanie widocznych w serwisie zagnieżdżonych filmów z Youtube łączy się z akceptacją plików cookies Youtube.

Logi serwera

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

Logi obejmują m.in. adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.

Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane w celu identyfikacji użytkownika.

Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania serwisem a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

Zmiana polityki

Zastrzegamy sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania stron lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem. Aktualny tekst polityki prywatności zawsze będzie znajdować się pod adresem https://www.rybarczykkinga.pl/polityka-prywatnosci/